Barbadoská čerešňa alebo acerola je jeden z najlepších zdrojov prírodného vitamínu C na svete. Acerola obsahuje okrem kyseliny askorbovej, teda vitamínu C, celú škálu vitamínov B (tiamín, niacín, riboflavín, biotín,…), ďalej potom vitamín A, E a P alebo rutín, rôzne minerály a flavonoidy. Spolu so zinkom sú skvelým doplnkom pre zdravý imunitný systém, tlak, srdce, metabolizmus, zrak a ďalších benefitov. viac
Barbadoská čerešňa alebo acerola je jeden z najsilnejších zdrojov prírodného vitamínu C na svete. Vznikli tak rozsiahle plantáže, na ktorých sa acerola pestuje, aby tento blahodárny plod bol dostupný čo najširšej verejnosti. Acerola je čerešňové ovocie s 30-krát vyšším obsahom vitamínu C ako citrón. Je to jedno z najbohatších druhov ovocia bohatého na vitamín C na svete a neponúka svoje výživné látky v syntetickej izolovanej forme, ako je kyselina askorbová, ale v prírodnej kombinácii s rôznymi hodnotnými výživnými látkami, ako sa predpokladá v prírode. Zinok je stopový minerál, tzn. telo ho potrebuje len v malých dávkach. Napriek tomu je neoddeliteľnou súčasťou takmer 100 enzýmov pri vykonávaní chemických reakcií v tele. Je kľúčový hráč pri tvorbe DNA, vývine buniek, tvorbe proteínu, hojení rán a pri podpore imunitného systému.
ACEROLA + ZINOK pozitívne vplýva:
- na imunitný systém
- na udržanie zdravej pokožky a pri hojení rán
- na ochranu buniek pred oxidačným stresom
- na optimálne hodnoty cukru v krvi
- na zdravie zraku
- na zdravie srdca a ciev
V posledných rokoch sa čoraz častejšie hovorí o tom, že je vhodné získavať dôležité vitamíny a minerály primárne z prírodných zdrojov a po tých syntetických siahnuť až keď nie je iné riešenie. Keďže plody aceroly podliehajú rýchlej skaze, len ťažko sa v našich končinách môžeme stretnúť s čerstvými kúskami. Neexistuje tak iný spôsob, ako využiť plody sušené či doplnky stravy, v ktorých je sušený plod aceroly mletý na jemný prášok, najčastejšie dostupný vo forme kapsúl.
Čerešne acerola obsahujú rozmanitú zmes antioxidantov vrátane karotenoidov a bioflavonoidov, ktoré neutralizujú účinky voľných radikálov v tele. Voľné radikály sú škodlivé vedľajšie produkty bunkového metabolizmu, ktoré spôsobujú, že zdravé bunky sa zmutujú na rakovinové alebo nezdravé, a zhoršujú aj ďalšie vážne choroby. Laboratórne štúdie naznačujú pozitívne spojenie medzi extraktmi aceroly a reguláciou abnormálneho bunkového rastu v určitých štádiách nádoru pľúc.